Lesbisch Archief Nijmegen, voor jou en van jou

LANijmegen na de verhuizing in 2010

1997 LANijmegen word VriendinDe LAN-colectie kwam tot stand in de jaren 80 en 90 vorige eeuw. Er was in die tijd ontzettend weinig te vinden over lesbische geschiedenis of cultuur. Net als andere lesbisch archieven in Nederland, verzamelde Lesbisch Archief Nijmegen in Villa Lila letterlijk 'mateloos'. In 2010 verhuist LANijmegen het materiaal naar de Nijmeegse wijk Bottendaal. Ook Vrouwendocumentatiecentrum De Feeks verzamelde in de jaren 80 en 90 veel materiaal over de eigen geschiedenis en over de [Nijmeegse] vrouwenbeweging. Het vdc moet eind 2011 haar deuren sluiten. Een groot deel van het dok-materiaal verhuist eind 2011 eveneens naar Bottendaal.

In eerdere setting, in Villa Lila, hadden sommige LAN-medewerkers een gesubsidieerde baan. Nu wordt LANijmegen gerund door vrijwilligers. We zijn momenteel bezig de fysieke ruimte die het archief inneemt in te krimpen. Materiaal dat niet over Nijmegen [of omgeving] gaat, bieden we aan in Amsterdam. De Nijmeegse geschiedenis bergen we op in omslagen / dozen van de hier aanwezige archieven en we zijn begonnen aan het Archief van het Archief...

Stel je vraag via mail. Neem contact op voor het adres als je iets per snailmail wilt sturen.

2018 links: Judith van Santen [Regionaal Archief Nijmegen] op bezoek in Lesbisch Archief Nijmegen. Naast haar Helm de Laat. Rechts Ineke DuursemaVragen over de landelijke lhbti-geschiedenis of de landelijke vrouwenbeweging kun je nu beter stellen aan IHLIA of ATRIA. Daar staat tegenover dat we over Nijmeegse vrouwen- en lhbti-geschiedenis bijna alles weten. Vanaf 2011 werkte LANijmegen samen met Helm de Laat. Helm hield zich al in de jaren 80 bezig met Nijmeegse lhbti-geschiedens. Het was een inspirerende samenwerking, met o.a. als resultaat een aantal grote tentoonstellingen over de Nijmeegse Regenbooggeschiedenis en de website rozegeschiedenis-nijmegen.nl. Helaas is Helm overleden in maart 2020. Maar zijn werk is nog overal in LANijmegen aanwezig. In het enkele geval dat we geen antwoord weten, kunnen we doorverwijzen naar iemand die er wel van weet.

>> GEBRUIK VAN DE LAN-COLLECTIE

• Informatie op deze website dient slechts niet-commerciële, educatieve doeleinden. LANijmegen geeft geen garantie inzake de juistheid of volledigheid van deze informatie.
• Voor privé-gebruik of onderzoek mag je bestanden downloaden en bewaren. Voor publicatie gelden andere regels.
• Tenzij anders vermeld, is het NIET toegestaan om bestanden van lanijmegen.nl verder te verspreiden en/of openbaar te maken zonder voorafgaande toestemming.
• LANijmegen publiceert op Flickr onder een Creative Commons licentie. Foto's staan onder een andere licentie dan affiches of teksten. In alle gevallen is commercieel gebruik van deze bestanden uitgesloten, tenzij in overleg met LAN en/of de auteurs.
• Vanaf 2013 zijn meerdere versies van deze website opgenomen in het webarchief van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.
. Via het Internet Archive [Wayback machine] zijn oudere versies van onze website te zien. Bless The Internet Archive!

DEZE WEBSITE & PRIVACY <<

* LANijmegen is gestopt met de nieuwsbrief. Adresgegevens zijn nog in archief. Als je wilt dat deze worden verwijderd, laat het weten.
* LAN publiceert affiches, foto's en tekst in tentoonstellingen, op websites, Flickr en facebook. Sta je op een foto of met naam genoemd en wil je dat liever niet? Laten we overleggen! Lees ook over portretrecht.
* Mocht LANijmegen ophouden te bestaan, zal het door ons verzamelde Nijmeegs materiaal overgedragen worden aan Regionaal Archief Nijmegen. Wat niet Nijmeegs is wordt aangeboden aan IHLIA of ATRIA.
* Deze website plaatst geen cookies op jouw computer, de sites waar wij naar verwijzen kunnen dat wel doen.
* TENSLOTTE: Als je niet wilt dat anderen meer over je weten dan misschien jijzelf, raden wij je aan een vpn-service te gebruiken. Op de hoogte te blijven van de laatste informatie over veilig internetten en regelmatig de site van Bits of Freedom te bezoeken. Van deze organisatie is LANijmegen donateur.
word Vriendin van Lesbisch Archief Nijmegen
Over LANijmegen
korte geschiedenis
doelstelling van LAN
word Vriendin

LAN-nieuwsbrief
links & tips
contact & privacy
wat LANijmegen doet
archieven
tentoonstellingen
websites
regenboogwandelingen

POTTENKIJKER 2000
Aardigheden
Mädchen in Uniform
Anita, Sophia en Lida
Cris tot k.d. en meer
lesbische pulpromans

Vrouwen van Nijmegen, twintig jaar in beweging
© LANijmegen  |  doneren: Stichting Vriendin NL25 INGB 0001 4727 09  |     |  website: fotografica-nijmegen.nl