Lesbisch Archief Nijmegen, voor jou en van jou


Het overzicht van de LAN videocollectie is chronologisch. Soms kunnen opnames niet online gezet worden, maar zijn te bekijken bij LANijmegen.

<< 1  |  2   |  pagina 3  

1992, NIJMEEGSE POTTEN_ EN FLIKKERSDAG

1992 ON, Alwin Meisters over de Nijmeegse Potten- en Flikkersdag   [Omroep Gelderland] Aan Alwin Meisters, in 1992 een van de initiatiefnemers van de NPFD, wordt gevraagd: "Waarom nu nog steeds een potten- en flikkersdag ". Alwin: "op grond van reacties van mensen op straat, kunnen we nog even vooruit..." Er wordt inderdaad in de Nijmeegse binnenstad gevraagd naar de mening over een Nijmeegse Potten- en Flikkersdag en Alwin krijgt gelijk. [begin van de video is van slechte kwaliteit]
   
1992 ON, Voorbereidingen NPFD 30 meien optredens Koningsplein   ['De Bonte Wasdag' ON] Voorbereidingen voor de NPFD op 30 mei 1992, aankondiging in het Kolpinghuis door Alwin Meisters en Olga Jans [LAN]. Diverse optredens op het Koningsplein [Fify Lamour en Kitty & Marleen]. Zoals altijd is het mooi weer en is er veel publiek. Allemaal hetero's natuurlijk.

1993, My home is my castle: De Nijmeegse Vrouwenschool 1979-1993   De eerste Nijmeegse vrouwenschool was een een vrouwenwerkpand in de Gerard Noodtstraat. In 1978 werd de school gekraakt en in 1993 gesloopt. N.a.v. van de sloop schetsen drie (ex)bewoonsters de tijdgeest. Zij vertellen over wonen en werken, over feminisme, over mannen. 'My home is my castle' is een terugblik op 14 jaar vrouwencultuur en vrouwenactivisme in Nijmegen.

1995, Trainingsweekend van Adviescommissie Homo / Lesbisch beleid

1995, Presentatie stripboek 'ALIE SNOEK - MIJN LEVEN' in boekhandel De Feeks

  Gemma Polders van uitgeverij Vita presenteert in boekhandel De Feeks het eerste exemplaar van Alie Snoek - Mijn Leven [door Sjuul Deckwitz en Peti Buchel] aan Tiny Zijlstra van gemeente Nijmegen. Naast Sjuul Deckwitz, Peti Buchel, Marianne Sax, Ineke van Mourik, Bobby Linschoten en Gerda van der Krans zien wij veel andere bekende gezichten uit Nijmegen. De vette knipoog op 11.01 is van onze bestuurder Mieke Verloo. Dit alles is vastgelegd door Renée Schoffelen van boekhandel De Feeks.

1996, Het Lesbische (in) Perspectief   Deze compilatie van film- en tv-fragmenten door het Lesbisch Archief Nijmegen laat zien hoe lesbische vrouwen in de media worden neergezet. [LAN]

1999, Presentatie MM/VV agenda [TV Nijmegen]  Interviews met Helm de Laat, Louise Verbree en Jac Splinter in de foyer van Villa Lila.

1999, BEZUINIGINGEN GEMEENTE NIJMEGEN

1999 tvGld Subsidiestop Gemeente Nijmegen   [TV Gelderland Nieuws] Henk Beerten [toen voorzitter COC Nijmegen] over de gevolgen voor het COC, LANijmegen en Villa Lila van bezuinigingen door de gemeente in het jaar 1999 [What else is new...]. Kort beeld van Olga Jans in het Lesbisch Archief Nijmegen en dansles in de foyer van Villa Lila [Dansschool Side Step van Marischka Bours].
   
2001, Damesschrijfbrigade Dorcas bij het Lesbisch Archief Nijmegen   Interview door Lenie Scholten in Villa Lila op 10 maart 2001. Daarnaast ook nog een improvisatiedansvoorstelling van het 'Dansarchief'.

2014 ROZE STEMBUSAKKOORD NIJMEGEN

  [Kanaal 13] Voorafgaand aan de gemeenteraads-verkiezingen van 2014 is - op initiatief van de Nijmeegse lhbti-beweging - een Roze Stembusakkoord gesloten tussen COC Nijmegen, DITO! Nijmegen en een groot aantal Nijmeegse politieke partijen. Nijmegen is daarmee landelijk de eerste gemeente ooit waar dit gebeurt. COC voorzitter Joris Blauw licht het akkoord toe. Met beelden van het Roze Huis en van Roze Woensdag tijdens de Vierdaagse.

word Vriendin van Lesbisch Archief Nijmegen
Over LANijmegen
korte geschiedenis
doelstelling van LAN
word Vriendin M t/m V

LAN-nieuwsbrief
links & tips
contact & privacy
wat LANijmegen doet
archieven
websites
tentoonstellingen
regenboogwandelingen

POTTENKIJKER 2000
Aardigheden
Mädchen in Uniform
Anita, Sophia en Lida
Cris tot k.d. en meer
lesbische pulpromans

Vrouwen van Nijmegen, twintig jaar in beweging
© LANijmegen  |  doneren: Stichting Vriendin NL25 INGB 0001 4727 09  |     |  website: fotografica-nijmegen.nl